Chinese Crested

Historie: Stammer trolig fra Afrikanske nakne hunder og kom senere til Kina. Rasens historie er ikke godt kjent, men til Europa kom den fra USA hvor en entusiast var den eneste oppdretter fram til 1966.

Chinese Crested ble i Kina brukt som selskapshund og også som   "varmeflaske". Rasen bærer noe preg av dette den dag i dag, ved å være svært kontaktsøkende, de ligger gjerne inntil deg og helst under dyna:). De ligger ofte stille og rolig inne som "små dronninger/prinser" ute elsker de å løpe og tar ofte "helt av" og er alt annet enn "små prinsesser/prinser"

Chinese Crested Powder Puff er den hårete varianten av Chinese Crested. Den har i motsetning til den nakne varianten lang pels over hele kroppen. Den nakne varianten er avlet fram av en genfeil som en gang oppsto og det er derfor Powder Puffen som har rasens opprinnelige utseende.

Dette er en veldig tillitsfull og glad rase som gjerne aller helst blir brukt som selskapshund. De er meget lettlært og kan godt brukes i lydighet og agility da de også er meget raske.

Dette er en rase som er veldig hengivne til sin eier og bør nok ikke anskaffes dersom man er borte mesteparten av dagen. De har en herlig personlighet og man kan ikke annet enn å bli glad i denne rasen når man kjenner den. Dette er en veldig lett rase å ha med å gjøre. De følger trofast sin eier hvor det måtte være og står gjerne på to og danser og skøyer litt for å sjarmere deg helt i senk.
Pelsen til en Powder puff krever MYE pelsstell så dette er rasen kun for de som like å bruke tid på pels. Powder puffen kan minne noe om en bitte liten afghansk mynde.

kilde: canis.no