Nyheter

31.10.10

Da har det kommet inn enda flere bilder på hjemmesiden. Nå er det kun valpekullene som ikke har fått bildene sine ut på nett enda. (kommer snart)

Puffe har flyttet til en familie i Trondheim som har en kineser fra før:) Vi ønsker Puffe og den nye familien lykke til:) Vi håper på at vi kanskje får se Puffe på utstilling med tiden:)

Vi gratulere så mye til Stravinski`s Ekko og hans eier Linda G. som tok Cert på høstutstillingen i Letohallen i dag.

13.10.10

Nå har det kommet inn flere bilder på galleriet til Chile, Casanova, Ariel, Luchik og Maggi. Det er også lagt ut helt nye bilder av Puffe, ( se på til salgs siden) Jeg har også lagt ut noen bilder av solgte hunder. Flere bilder kommer på hjemmesiden snart :)

04.10.10

Etter en lang pause fra hjemmesideoppdateringer og løftet om det er vi nå tilbake. Vi burde selvsagt visst at det om sommeren aldri blir tid til å sitte foran en pc. Men nå som det blir bare kaldere og kaldere og kveldene blir lengre er det muligheter for litt flere oppdateringer.

Vi har masse nytt å fortelle fra sommeren vi har lagt bak oss:

Vi var på våres første verdensutstilling. Stilte der Stravinski`s Chile som ble nr to i juniorklasse tispe. Det var selvsagt stor stas å bli plassert i en slik konkurranse. Ariel ble ikke plassert, men ble bedømt til exelent som er det beste man kan få utover det å bli plassert. Hun stilte i åpen klasse så her var konkurranse enda tøffere! Stravinski`s Maggi stilte også. På en verdensutstilling  over så mange dager skulle man tro det var gode muligheter for å klare å stille to raser. Men jammen ble Maggi ropt inn i ringen i en helt annen hall da jeg stod flere hus/haller bortenfor med Ariel i ringen. Heldigvis steppet Camilla Tollefsen fra kennels Hallingdalen inn. Maggi synes lite om dette, men fant seg i det etter hvert. Tiltross for fremmed handler og litt protester fra Maggi ble hun plassert som nr to i juniorklasse og vi er veldig stolt. Hun er jo våres første egenoppdrettet russer, og jammen slo vi en del hunder fra rasens hjemland:) Det er alltid moro:)

Emilie er også blitt en ivrig liten handler. Bulldog er favoritten hennes:) Bare 1,5 år på disse bildene fra Danmark så hun har fortsatt noen år igjen før hun kan få lov å stille hund på ordentlig:)

NB: tekst fortsetter under bildene

På utstilling i Vestnes ble Farrah stilt for første gang på lenge. Og jammen ble hun både BIR og Champion denne dagen. Reisefølget vårt fra Kennel Hallingdalen fikk BIR samt nr 4 i gruppen.

Stravinskis`s Elmer har også fått prøve seg på utstilling i sommer. Han har vunnet klassen sin på alle utstillinger ! På Nesbyen fikk han til og med sitt første Cert. På Bjerke ble han totalt nr 5 av hannhundene. Med 72/73 påmeldt i rasen, ca halvparten hannhunder og en rekke championer er vi godt fornøyd med det. Han er fortsatt ung, akkurat fylt et år nå så vi har store forventinger til denne karen:) To av hans brødre har også blitt stilt litt denne sommeren. Stravinski`s Ekko har flere gode plasseringer med både HP og flere CK, samt  plassert som nr 4 i gruppe 9 valp! Stravinski`s Exelent Shakir har prøvd seg på en utstilling, fått lovende kritikk og HP. Vi gratulerer så mye og håper dere fortsetter å stille de flotte hundene deres.

Vi hjelper nå en valpekjøper med å finne nytt hjem til Stravinski`s Emil. Helbror til de tre overnevnte hundene. Han har dessverre blitt "skilsmissebarn" og eieren har kommet frem til at tiden og situasjonen nå ikke strekker til. Han blir til daglig kalt Puffe. Han bor nå hjemme hos oss til det rette hjemme dukker opp til han. Han er en glad og hyggelig hund. Puffe leter etter et trygt og varig hjem han kan bo i for alltid. Er dette en hund for deg så ta kontakt med oss. Bilder og mer informasjon blir lagt ut på "til salgs" siden våres.

Vi vurdere også å sette ut noen hunder på fôr. Info kommer på siden for "förvert".

Vi har også fått lov til å ta imot et bulldog-kull for våres oppdrettervenn på Kennel Hallingdalen. Dette gikk over all forventing. Tispa fødte selv 5 store flotte valper! Man lærer alltid masse i alle fødsler så vi er takknemlige for å ha fått lov til å ha ansvaret i en slik fødsel. Det er dessverre ikke slik at det for bulldogen er en selvfølge at de føder selv uten hjelp.

Etter at Farrah fikk lov å pryde forsiden av vår-utgaven av pombladet, har Chile fått forsiden av sommerutgaven og Nelly fikk forsiden av høstutgaven:) Vi er selvsagt kjempeglad for at bildene våres har blitt tatt så godt i mot.

Stravinski`s Maggi var uheldig å brakk et forben i sommer. Det var trolig Shakira som i iver hoppet ned fra trappen og landet oppå henne. Benet knakk tvers av. Heldigvis har vi dyrlege som nærmeste nabo. Hun har blitt både operert og gipset og etter den tid tilbrakt uker i bur for å ikke belaste benet. Vi satte på gips i tillegg til operasjon da vi så at hun begynte å belaste benet skjevt. Nå er gipsen fjernet. Hun har dessverre blitt litt hjulbeint foran. Vi skal derfor ta ut platen i benet utover høsten, da det kanskje kan være noe av årsaken til den nye beinstillingen. Hun vil forhåpentligvis ikke ha noen plager med benet når alt er grodd, men det er synd at det kanskje ikke blir helt rett igjen. Maggi rakk kun noen få utstillinger i juniorklasse før benbruddet. På den korte tiden fikk hun STOR Cert samt nr to på verdensutstillingen, så muligheten for at hun skulle være champion i en alder av to år var ganske stor.

Ponninytt: våres to shetlandsåringer har gått på beite i hele sommer, bare kosa seg og spist seg feite. Veslejenta våres (Emilie snart to år) har fått sitte litt på begge mens de har gått ute på beite. Det bryr de seg lite om. Disse to småtrollene er jo rett og slett født snille så vi tror det skal bli en enkel sak å både ri og kjøre de inn når den tid kommer. Eneste utfordring vi ser for oss er å få de til å gidde å være med på slikt.

Ønsker alle en flott høst! En høstdag med blå himmel og sol er minst likeflott om en varm sommerdag:) Ikke minst for våres firbente.

04.05.10

Nå begynner det endelig å skje ting inne på siden våres igjen og oppdateringene vil komme hyppig utover våren og sommeren. Bildene i bildegalleriene til hver hund begynner også å komme på plass.

Vi har vært på flere utstillinger i år, se utstillingsresultater. Kort oppsummert er vi godt fornøyd og gleder oss til en sommer med masse utstilling. Vi har også vært så heldig at vi har fått kjøpt en campingvogn som vi skal dele med kennel hallingdalen. Det blir nok en ekstra hyggelig og morsom utstillings-sommer i år:) Håper på mye fint vær!

Vi hadde planer om å sette kull på Marchell, Ariel og Farrah på neste løpetid, men nå har alle tre hatt løpetid og vi valgte å ikke parre noen av de denne gangen. Hadde vi gjort det hadde alle tre hatt termin midt i  verdensutstillingen i Danmark og dit SKAL vi ! Vi har meldt på både Ariel, Maggi og Chile og leid oss feriehus for en uke. Supert å kunne kombinere familieferie og strandliv med verdensutstilling :)

Siste helgen i mai skal jeg på handlerkurs på Schutzholmen, gleder meg til å få en ordentlig opplæring i hvordan man stiller hund uavhengig av rase. Det er på tide ! :)

Endelig, etter mange måneder med venting kommer burtrallene våres, de kommer 21 mai så da er det "første mann til mølla prinsippet" Vi har allerede hatt flere henvendelser på dem uten noen annonsering. Er du interessert i tralle eller å se på dem så ta kontakt. Vi skal stille på NKK i drammen i juni, da kommer vi selvsagt til å ha med burtralle.

Utstilling/lydighetstreningen går sin vante gang, vi trener hver torsdag ved idrettsbanen i Flå sammen med kennel hallingdalen og alle som vil være med er hjertelig velkommene til det, det har til sammen vært med 16 forskjellige hundefolk til nå, det er bra til å være i bittelille Flå.

Så må vi få skryte litt av at Farrah fikk lov å pryde forsiden på 2 utgave av det nye pom-baldet - Veldig morro :)

Ponninytt: småtrollene gleder seg over varme dager og grønt gress. Ved påsketider hadde de så lang pels at det var en plage for dem. De klødde seg så de fikk nakne flekker, vi tok derfor saue-klippemaskinen og duret over begge to. Skal si de kosa seg da:) Og etter det har det ikke vært noen plager med pels og kløing.

Ellers har vi masse jobb foran oss i sommer med å sette opp enda flere gjerder både for ponniene og hunden. Hele tomta vår skal gjerdes inn. Ponniene skal få en "sommerstall "nede hos oss, og vi har hogd ca to mål med skog og er i full gang med å rydde et fint lite beite til dem.

Ønsker alle en fortsatt fin vår:)

20.01.10

Velkommen til vår nye hjemmeside! De to siste månedene har det skjedd masse på Kennelstravinski. I desember hentet vi Agathe og Rikissa. To nydelige små shetlandsføll. Takk til Tonje Bøe som vi fikk kjøpe disse to av. Vi gleder oss til å følge disse to sjarmtrollene utover våren og ikke minst til å prøve dem på ål-utstillingen i juni.

Fem av de syv valpene til Shakira er levert i nye flotte hjem. Euro er fortsatt til salgs. Se "til Salgs" knappen vår. Elmer var solgt, men ble levert tilbake etter bare fire dager. De nye eierene hadde allergi. Chinese crested går for å være allergivennlig, men ingen regel uten unntak. Og her var unntaket. Vi fikk han derfor tilbake, det har vært flere som har vist interesse for denne valpen, men vi har nå bestemt oss for at han skal få bli her. Elmer ble vist på utstilling i Letohallen 16 og 17 januar. Med god kritikk på lørdagen og BIR på søndagen. Og ikke nok med det, men det viste seg at Elmer stortrives i utstillingsringen og bedre enn det kan det vel ikke bli ?

Ellers så må vi si oss godt fornøyd med Maggi sine utstillingsresultater hun har vært på 4 valpeshow og blitt BIR hver gang :)

I februar skal både Chile og Casanova få prøve seg på nytt i utstillingsringen. De ble BIR og BIM på sin første utstilling da de var fire måneder, men er ikke stilt etter det. Så dette blir spennende. Casanova trenger noe trening for å være komfortabel med utstilling, mens søster Chile er født for å være i rampelyset!

Etter å ha vært på mange forskjellige utstillinger på mange forskjellige steder i alt slags føre har vi sett behovet av en ordentlig utstillingstralle, med solide store hjul. Veien frem til utstillingsringen kan være litt av en utfordring med diverse bur , klippebord, ryggsekk og flere hunder m. m Vi venter nå  en bestilling på et parti med  burtraller, noen av de er to dørs andre er med 4 dører. Burtrallene er sammenleggbare. Det vil komme en ny knapp på hjemmesiden vår: "produkter" med info om burtrallene, pris og bilder av dem. Er du interessert ta kontakt! Vi kan også gjøre avtaler om å levere i forbindelse med utstillinger, da vi vil være mye å se på utstilling dette året.